"Minden ember legnemesebb öröme, ha valami olyant cselekedhetik, amelynek tisztaságában nem kételkedik. Sem a cselekedet idején, sem a cselekedet után. A madárnak s a melegnek szárnya van és szabadsága, az embernek pedig egyetlen szülőföldje és sok kötelessége." (Tamási Áron)

 

Tisztelt látogató!

Ezzel a mottóval köszöntök minden kedves virtuális látogatót Szentegyháza város honlapján, melynek elsődleges célja, hogy hasznos és érdekes információkkal szolgáljon minden érdeklődő számára. Honlapunk egyrészt helybélieknek szól, akiket időben és részletesen szeretnénk tájékoztatni minden őket érintő közéleti, gazdasági kulturális eseményről. Ily módon aktív résztvevői, formálói lehetnek településünk mindennapjainak.

A honlap másik, legalább annyira fontos célja, ismertté és vonzóvá tenni Szentegyházát szerte a nagyvilágban, elérve, hogy minél több virtuális látogató tiszteletét tegye nálunk megtapasztalva az itt élő emberek vendégszeretetét.

Szentegyháza Erdélyben, Hargita megyében, a Hargita hegység központi vonulatának lábánál, több mint hét km hosszan a patak mentén elnyúlva S alakban terül el. A Kis-Homoród mente kisebb székelyföldi tájegység egyetlen városi rangú települése, Csíkszereda és Székelyudvarhely között félúton 13A nemzeti út mentén található, 850 m tengerszint feletti magasságban. Szentegyházán pezsgő kulturális élet várja az ideérkezőt. Mi, itt élő emberek hiszünk a hagyományok megtartó, közösségformáló erejében, melynek ápolása, átadása kiemelten fontos feladat számunkra. Arra bíztatok minden kedves érdeklődőt, hogy látogasson el hozzánk, vegyen részt ünnepeinken, kóstolja meg gasztronómiai különlegességeinket, ásványvizeinket, tapasztalja meg vendégszeretetünket.

Kívánok mindenkinek jó böngészést, a személyesen idelátogatóknak maradandó élményeket és kellemes időtöltést!

Molnár Tibor
Szentegyháza város polgármestere

Véletlenszerű Kép

site_015.jpg