Minden ember életében eljön az a pillanat, amikor megérti a lényegét az oly gyakran használt mondásnak " a remény hal meg utoljára". Tapasztalatainkkal alátámasztom e nagy igazságot, küzdelem és remény nélkül nincs túlélés.

Az egykori Szentegyházi Városi Kórház, amely jelenleg (2003. május 1-től) a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház külső osztályaként, mint Szentegyházai Egészségügyi Központ működik a megyei kórház igazgatósága, szakorvosai, kiemelve Dr. Amza Valentin geriátria és gerontológiai szakorvos irányítása alatt, még mindig kiszolgáltatott helyzetben van az orvoshiány és a nehéz gazdasági helyzet miatt. Mindezek ellenére folytatni kell a 2010-es évben elkezdett felújításokat a belgyógyászat épületében: beltéri ajtók kicserélését, fertőtleníthető PVC szőnyeg és fali csempe biztosítását.

Ezenkívül az Egészségügyi Központhoz tartozó épületek tetőzetének karbantartását, mivelhogy a beázás veszélye és annak romboló következménye nagy.

Mindezen teendők élére helyezném a konyha teljes átépítését az uniós követelmények szerint, mert ettől függ az intézmény működési engedélyének meghosszabítása vagy visszavonása.

A kiadások, költségek egyrészének fedezése a Szentegyházai Önkormányzat költségvetéséből történik, de mivel nagyobb kiadásról, nagy munkálatról van szó anyagi segítségért kéréssel fordultam a szomszéd települések önkormányzataihoz és közbirtokosságaihoz.

Ezennel élek a lehetőséggel és megköszönöm a Kápolnási Közbirtokosság adományát, amely már megjelent az Egészségügyi Központ donációs bankszámláján, és ugyanakkor tisztelettel kérem a Lövétei, Almási, Kápolnási Önkormányzatokat és a Lövétei, Almási Közbirtokosságokat szíveskedjenek a lehetőségekhez mérten mielőbb a segítségünkre sietni, mert határidőt adott a Hargita Megyei Közegészségügy a konyha átépítésének kivitelezésére, amit megfelelő anyagi fedezet nélkül nem lehet véghez vinni.

Sándor Ilona

Főaszisztensnő

Szentegyháza, 2013. Május 30.

Véletlenszerű Kép

site_013.jpg