A « A mi környezetünk, a mi jövőnk » projektet az Európai Unió finanszírozta az
„Európa a polgárokért" program keretében

2. ág, 2.1 "Testvérváros-program" intézkedés

Részvétel: a projekt lehetővé tette a találkozókat 267 állampolgár részvételével, akik közül 178 Cegléd város (Magyarország), 3 Sepsiszentgyörgy város (Románia), 21 Gyergyószentmiklós város (Románia), 4 Szentegyháza város (Románia), 52 Székelyudvarhely város (Románia), 5 Mühldorf am Inn város (Németország), 4 Plauen város (Németország) lakosai.

Helyszín/Dátumok: a találkozó helyszíne Cegléd város (Magyarország) volt, 2015. szeptember 24. és 2015. szeptember 27. között

Részletes leírás:

2015. szeptember 24. – Testvérvárosi vendégek érkezése

2015. szeptember 24 – 2015. október 16-ig - Kiállítás
Helyszín: Cegléd, Városháza
Kiállítás a testvérvárosi közösség gyermekeinek képzőművészeti alkotásaiból, természet és környezetvédelem témájában, amelyet a testvérvárosi közösség és a ceglédi lakosság is ingyenesen megtekinthetett. A legjobb alkotások díjazásban részesültek.

2015. szeptember 25. - Projektbemutató
Helyszín: Cegléd, Különböző helyszínek
A környezettudatos városépítés jegyében a vendéglátó Cegléd önkormányzata a projekthelyszíneken bemutatta fenntarthatóságot szolgáló projektjeit: az energiatakarékos városi LED közvilágítást, a társasházi LED programot, a megújuló energiaforrásokat használó újonnan épült bölcsődét és a szociális szolgáltató központot.

2015. szeptember 25. - Workshop
Helyszín: Cegléd, Városháza
A környezettudatos urbanisztikai tapasztalatok megosztását célzó workshopon minden résztvevő település egy sikeres saját fejlesztését vagy egy helyi ügy megoldását mutatta be, annak érdekében, hogy a jó gyakorlatok minél könnyebben elterjedhessenek a testvérvárosi közösségen belül.

2015. szeptember 26. - Iskolai ismeretterjesztés
Helyszín: Cegléd, Gerje part
Kirándulás a Gerje ceglédi partjához, ahol a főként 6-12 éves gyermekek szakember segítségével megismerhették a környék természetes élővilágát, védett természeti értékeit.

2015. szeptember 26. - Tanulmányút
Helyszín: Újszilvás
Az Európai Falumegújítási Díj magyarországi nyertese, a Cegléd szomszédjában található Újszilvás meglátogatása, ahol a fenntartható energiatermelés kiemelkedő szintet ért el. Itt került sor a naperőmű és az önkormányzati intézményeket fűtő geotermális projekt bemutatására és helyszíni meglátogatására.

2015. szeptember 27. – Testvérvárosi vendégek hazautazása

Véletlenszerű Kép

site_002.jpg