Az egykor kórházként működő intézmény ma egészségügyi központnak ad helyet Szentegyházán, amely a megyei sürgősségi kórház igazgatása alá van rendelve.

Az intézmény rendkívül jó környezeti adottságokkal rendelkezik elősegítve a betegek mihamarabbi gyógyulását.

A szentegyházi Egészségügyi Központ belgyógyászati és gyerekgyógyászati kezeléseknek ad otthont 35 ággyal és 30 fős személyzettel. A belgyógyászati kezeléseken kívül járóbeteg sebészeti rendelés és fizióterápiás kezelés is zajlik az intézményben.

Az elmúlt pár évben több támogatásban is részesült az egészségügyi központ melynek során jó állapotban levő ágyakat és egyéb bútorzatot kaptak. Az intézmény fentmaradását a szentegyházi önkormányzat, illetve helyi vállalkozók is segítették. 2006 második felében teljesen felujították a fűtésrendszert és az intézmény belgyógyászati, illetve gyerekosztályán lévő mellékhelyiségeket.

2008-ban újabb beruházásokra került sor, melynek köszönhetően újra indult az élet a Járóbeteg Röntgen Laborban,  a megyei kórház jóvoltából egy modern röntgen gépet szereltek fel és helyeztek üzembe.

Elérhetőség: 0266-246-016, 0266-246-800

 

Minden ember életében eljön az a pillanat, amikor megérti a lényegét az oly gyakran használt mondásnak " a remény hal meg utoljára". Tapasztalatainkkal alátámasztom e nagy igazságot, küzdelem és remény nélkül nincs túlélés.

Bővebben...

"Az élet viharaiban légy olyan, mint a madár. Mely ha alóla a fát kivágják, nem a mélybe zuhan, hanem a magasba száll."

(Eötvös)

Igen, az idézet mondanivalója igaz, és érvényes a jelenlegi zuhanó gazdasági helyzetben létezni akaró kis és nagy intézmények életében. Ezek intézmények közé sorolható az egykori Szentegyházi Városi Kórház, amely jelenleg (2003. Május 1-től) a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház külső osztályaként, mint Szentegyháza Egészségügyi Központ működik a megyei kórház igazgatósága, szakorvosai, kiemelve Dr. Jankó Sándor sebészfőorvos védelme és irányítása alatt. Ez lehetővé tette és teszi a betegágyak megtartását, úgy a gyermek, mint a belgyógyászati szakosztályon. Ebből következik, hogy az orvoshiány enyhülésével lehetőség lesz mindkét osztály teljes értékű működtetésére.

Bővebben...

*A kiszolgált lakosság meghatározó jellemzői:

A történelmi múlt, a földrajzi - gazdasági és társadalmi tényezők a századok során az egészségügyi központunk által kiszolgált lakosságra mostoha és küzdelmes sorsot hagyott örökségül: a megmaradásához szükséges minimális feltételeket mindig ki kellett csikarnia a maga számára úgy a természeti, mint a társadalmi környezetétől. Létének meghatározó tényei voltak a festői földrajzi régiók, különböző természeti kincseikkel: szénsavas ásványvizek, mofetták és a vulkáni tevékenységek utáni, kénes kigőzölgések.

Bővebben...

Véletlenszerű Kép

site_007.jpg